A House with Amazing Views over The Valencian Orchard with The Signing of Ramon Esteve

We are in summer, vacation, relaxation… So we go to the Valencia community to learn about one of the last works of the architect Ramon Esteve in the town of Alboraya, with a House that put the garden in the city. Housing occupies the corner of an Apple that is border between the urban fabric of this city situated at the gates of Valencia, and the extensive gardens of vegetables and groundnuts that you give fame to this town.

In fact, that border situation between countryside and city It is one of the main hallmarks of this building consists of three floors, an attic and a basement, designed so that it is intimately connected with the environment, both by the principles of sustainability that has been lifted, as for the spaces to watch from inside the gardens that surround the city, respecting that Yes, the intimacy of the inhabitants of the House.

In regards to the façade, is has been designed inspired by the play of materials and textures that recall to the typical subdivisions of las huertas, combining a few large white cloths of krion along with wooden elements.

To safeguard the privacy of the inhabitants of the House without losing its privileged views, Ramón Esteve team has installed a motorized white Krion lamas outdoor showing when they open the interior of wood, a material that also has been used in the doors of access to housing, in the balconies of the building and the large terrace lookout on the top floor of this building.

This solution of the blades is protected the intimacy of the closest to the street openings, while on the second floor, which you will find the lounge, there is a large glass windows to enjoy the views about the Valencian huerta.

Another of the most characteristic elements of this building is no doubt the hipped roof It seeks to enhance the abstract envelope of the House, and to that is you have stolen two volumes to make room to the terrace and patio, taking advantage of the space and providing privacy while you dine or take the Sun in this privileged place.

In the interior, and as happens on the outside, the shades of white and clear with dark contrast, through walls and ceilings white to enhance the luminosity, combined with wood boards of iroko in closets and on walls and ceilings.

In addition to the windows to the outside, the House is divided into lathe to a inner courtyard featuring a plant wall to illuminate the interior of the House, in addition to oxygenate and freshen the atmosphere of each of the floors of the building.